Европейският парламент реши днес да свали имунитетите на евродепутатите Андреа Коцолино и

...
Европейският парламент реши днес да свали имунитетите на евродепутатите Андреа Коцолино и
Коментари Харесай

ЕП свали имунитетите на двама евродепутати заради аферата „Катаргейт”

Европейският парламент реши през днешния ден да смъкна имунитетите на евродепутатите Андреа Коцолино и Марк Тарабела, свързани с следствието, станало известно като " Катаргейт ".
В известие на Екологичен потенциал се отбелязва, че решението е по искане на белгийските управляващи, които водят разслредването по случая.
Преди дни комисията на Екологичен потенциал по правни въпроси единомислещо поддържа настояването на следователите.
В началото на януари Европейският парламент разгласи, че е почнал незабавна процедура, по искане на белгийските правосъдни управляващи, за снемане на имунитета на двама европейски депутати в границите на следствието за корупция, замесващо Катар.
Депутатите са обект на следствието, принудило белгийските правосъдни власт да арестуват на 9 декември заместник-председателката на Екологичен потенциал, гръцката социалистическа евродепутатка Ева Кайли.
Партньорът на Кайли - италианецът Франческо Джорджи, който е и парламентарен помощник на Коцолино, също беше арестуван. Задържан беше и някогашният евродепутат, италианският социалист Пиер Антонио Панцери, както и Николо Фига-Таламанка, който е началник на неправителствена организация.
Всички те бяха задържани поради принадлежност към незаконна организация, пране на пари, корупция, а абсурдът, в който се оказаха забъркани потресе Европейски Съюз и породи напрежение сред Европейски Съюз и Катар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР